10 Σεπτεμβρίου 2016
Η πελματιαία απονευρωσίτιδα: Θεραπεία με PRP ή τοπική έγχυση κορτιζόνης;
Η πελματιαία απονευρωσίτιδα αποτελεί μια συνήθη ορθοπαιδική πάθηση που προσβάλλει το 10% του πληθυσμού. Η θεραπεία με PRP έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία με τοπική έγχυση κορτιζόνης.
5 Ιουνίου 2016
Ο πόνος στην πτέρνα: πόσο συχνά οφείλεται στην άκανθα πτέρνας
Ο πόνος στην πτέρνα συνηθέστερα οφείλεται στην πελματιαία απονευρωσίτιδα. Η άκανθα πτέρνας αποτελεί ανατομικό χαρακτηριστικό που απεικονίζεται στην απλή ακτινογραφία, αλλά παραμένει αμφιλεγόμενο κατά πόσο συμβάλλει στα συμπτώματα της πελματιαίας απονευρωσίτιδας.
4 Απριλίου 2016
Η οστεοχόνδρινη βλάβη του αστραγάλου. Σύγχρονη θεραπεία με PRP
Οι στόχοι της θεραπείας είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας της άρθρωσης, η ελάττωση του πόνου και η αποφυγή της πρώιμης εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας στην άρθρωση.
το PRP έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με το υαλουρονικό οξύ.
14 Μαρτίου 2016
Ο πόνος στον αντίχειρα. Αρθρίτιδα βασικής άρθρωσης αντίχειρα.
Ο πόνος στον αντίχειρα μπορεί να οφείλεται σε αρθρίτιδα της βασικής (καρπομετακάρπιας) άρθρωσης του αντίχειρα. Περισσότερο αποτελεσματικές αποδεικνύονται οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος, που η δράση τους είναι παρατεταμένης διάρκειας, αλλά εμφανίζεται χρονικά καθυστερημένα συγκρινόμενη με αυτή της κορτιζόνης.
11 Ιανουαρίου 2016
PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) για την ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων
Το PRP (Platelet-Rich Plasma: πλάσμα αίματος πλούσιο σε αιμοπετάλια), αποτελεί μια πρόσφατη βιολογική θεραπεία για τις παθήσεις του αρθρικού χόνδρου, αλλά και για διάφορες άλλες αθλητικές κακώσεις ή παθήσεις.
Η πολύ μικρή αναγεννητική ικανότητα του χόνδρου μέσα στο περιβάλλον μιας άρθρωσης που πάσχει, οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε εντατική κλινική και εργαστηριακή έρευνα, για βιολογικές θεραπείες επιδιόρθωσης του χόνδρου.
28 Σεπτεμβρίου 2015
Χρόνιος πόνος στη μέση μπορεί να οφείλεται σε αραχνοειδίτιδα
Ο χρόνιος έντονος πόνος στη μέση στην παρατεταμένη όρθια θέση με τρόμο στα κάτω άκρα μπορεί να οφείλεται σε αραχνοειδίτιδα, όπως ανακοινώθηκε στο Ετήςιο Συνέδριο του 2015 της Αμερικανικής Ακαδημίας