τενοντίτιδα του χήνειου πόδα

Τενοντίτιδα χήνειου πόδα. Πόσο συχνά δεν “κρύβεται” μόνο τενοντίτιδα;


Η τενοντίτιδα του χήνειου πόδα εμφανίζει πόνο στην έσω επιφάνεια του γόνατος και ευαισθησία στην ψηλάφηση της άνω έσω επιφάνειας της κνήμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ALMIS αρθροπλαστική ισχίου

ALMIS αρθροπλαστική ισχίου σε κάταγμα – Ελάχιστα επεμβατική τεχνική για μέγιστα αποτέλεσματα


Παράλληλα, η ALMIS αρθροπλαστική, μπορεί να εφαρμοστεί και εφαρμόζεται σε υποκεφαλικά κατάγματα του ισχίου. Τα κατάγματα αυτά είναι συχνά στην μεγάλη ηλικία και η χειρουργική τους αντιμετώπιση, όταν είναι παρεκτοπισμένα, περιλαμβάνει ημιολική ή ολική αρθροπλαστική. Η αντιμετώπισή τους με ALMIS αρθροπλαστική παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς τα κατάγματα αυτά παρουσιάζουν αυξημένη νοσηρότητα αλλά και θνητότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ρήξη-αχιλλείου

Ρήξη αχίλλειου τένοντα. Πιο συχνή όταν αθλούμαστε περιστασιακά.


Η ρήξη του Αχίλλειου τένοντα, αποτελεί τον πιο συχνό τραυματισμό τένοντα στο κάτω άκρο. Παρατηρείται πιο συχνά σε άτομα που κάνουν περιστασιακά αθλήματα, που λαμβάνουν κινολόνες (κατηγορία φαρμάκου) ή έχουν κάνει τοπική έγχυση κορτικοστεροειδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


παραισθητική_μηραλγία

Παραισθητική μηραλγία


Ο ασθενής εμφανίζει  παραισθησία και μουδιάσματα της άνω έξω επιφάνειας του μηρού. Οι παραισθησίες μπορεί να είναι αρκετά επώδυνες. Η εγκυμοσύνη, τα στενά ρούχα και η παχυσαρκία προδιαθέτουν στην πίεση του νεύρου στον βουβωνικό σύνδεσμο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


κότσι

Κότσι στο πόδι. Πότε χρειάζεται χειρουργική επέμβαση;


Πρόκειται για παραμόρφωση κατά την οποία το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού αποκλίνει προς τα έξω και στρίβει γύρω από τον άξονά του, ενώ το πρώτο μετατάρσιο φέρεται προς τα έσω με αντίστοιχη προβολή της κεφαλής του (κότσι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


θλάση-οίδημα-πτέρνας

Θλάση πτέρνας: Δεν πρέπει να συγχέεται με άκανθα πτέρνας


Θλάση πτέρνας ή καλύτερα θλάση των μαλακών μορίων της πτέρνας (heel pad ή foot pad contusion)  συμβαίνει μετά από οξύ τραύμα (π.χ πτώση από ύψος) ή στήριξη της πτέρνας πάνω σε πέτρα ή βράχο ή ρίζα δένδρου κατά τη διάρκεια τρεξίματος σε ορεινές διαδρομές (trail running) ή τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων με ακατάλληλα παπούτσια (πέλμα χωρίς επαρκές "μαξιλάρι" στην πτέρνα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP): σύγχρονη θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος


Tο πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma: PRP) που προκύπτει μετά από φυγοκέντρηση του αίματος, αποτελεί μία σύγχρονη, απλή και ελάχιστα επεμβατική θεραπεία με διάφορες εφαρμογές στην ορθοπαιδική, όπως η χονδροπάθεια και οστεοαρθρίτιδα του γόνατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Τροχαντηρίτιδα του ισχίου. Πόσο εύκολα γίνεται λάθος διάγνωση;


Τροχαντηρίτιδα ισχίου ή τελευταία σύνδρομο πόνου του μείζονα τροχαντήρα, είναι μία από τις πιο συνήθεις παθήσεις της έξω επιφάνειας του ισχίου σε ενήλικες.Τα τελευταία χρόνια προτείνεται περισσότερο η τοπική έγχυση

πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP) το οποίο παρασκευάζεται μετά από απλή αιμοληψία στον ασθενή και φυγοκέντρηση του αίματος στο χώρο του ιατρείου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ρήξη μηνίσκου

Ρήξη μηνίσκου- Πότε γίνεται συρραφή και πότε μηνισκεκτομή;


H ρήξη μηνίσκου, είναι συνήθης μετά από στροφική κάκωση του γόνατος, ενώ το πόδι βρίσκεται σταθερά καθηλωμένο στο έδαφος. Η διάγνωση μίας οξείας ρήξης μηνίσκου συχνά είναι δύσκολη, γιατί τα συμπτώματα, η κλινική εικόνα και πόνος μπορεί να μην είναι σαφώς καθορισμένα. Η αντιμετώπιση μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική (αρθροσκόπηση) του γόνατος (συνηθέστερα μερική μηνισκεκτομή ή συρραφή του μηνίσκου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ